strand
strand
previous arrow
next arrowEven voorstellen…Wij zijn Iris en Jesper, de trotse eigenaren van rottweilerkennel vom Rostfarben én gek op rottweilers.


Ons streven is om gezonde, stabiele, sociale en ras typische Rottweilers te fokken. Wij fokken volgens de voorwaarden van de Raad van Beheer.

Schroom niet om een vrijblijvende afspraak te maken om kennis te maken met onze honden en natuurlijk met ons.

Nu al meer lezen over wie wij zijn? Lees dan verder…Rottweilerliefde met de paplepel ingegoten…Voor mij – Iris – is dat niet zo heel raar. Ik ben bij wijze van opgegroeid in de werpkist. Mijn ouders, Marjoleine en Joost Verweij, hebben al rottweilers sinds 1980 en zijn de eigenaren van rottweilerkennel von den Hatzruden, die al sinds 1998 bestaat. Bij de bevalling van een teef, doopte ik als klein 2-jarig meisje – letterlijk in de werpkist – iedere pup om tot ‘Bibi’ (oftewel baby). De liefde en passie voor het ras zat er dus al vroeg in.

Toen ik 13 jaar oud was kreeg ik mijn eerste eigen rottweiler, Quadira – New girl on top of the Fancy Rotts. Even wou ik het pad van mijn ouders bewandelen en de IPO-sport beoefenen met Quadira. Maar dit bleek niet mijn ding.

In de tussentijd had ik al enige ervaring opgedaan met het showen van honden. Niet met rottweilers, maar met keeshonden. Mijn oma liep zowel nationaal als internationaal veel shows met haar keeshonden en met groot succes. Toen zij slechter ter been werd, heb ik haar laatste hond Capri als veteraan enkele keren geshowd. Samen behaalden we de titels Veteranenkampioen en Veteranenwinner.

Dát ga ik doen met Quadira, besloot ik. Samen met de aangekochte teef Avanti van mijn ouders en Quadira, ben ik in 2010 naar tentoonstellingen gegaan. Lovende woorden over de honden en mijn handling. Dat smaakte naar meer. Ik vroeg mijn oudste broer of ik zijn reu, Chopper Maximus von den Hatzruden, ook eens mocht showen. Chopper viel goed in de smaak van de keurmeesters. We hebben samen 6 titels weten te bemachtigen. Zo ben ik verder gegaan met ook de reu van mijn vader – Khan – wederom met succes. Samen met de honden heb ik hier ontzettend plezier in.


Toen kwam Jesper in beeld…Bij een hondenleven hoort natuurlijk een partner die dezelfde passie heeft. Zo begon het bij ons niet echt. Per toeval heb ik Jesper leren kennen tijdens mijn supermarkt baantje. Hij was thuis opgegroeid met één kat. De shock was in eerste instantie dan ook groot toen hij hoorde dat wij thuis 7 honden hadden, rottweilers welteverstaan.

Langzamerhand kreeg Jesper er steeds meer plezier in. Uit het laatste nest van Quadira is de reu J-lo gebleven. Al snel hadden Jesper en J-lo een sterke band, mijn vader leerde Jesper te fietsen met de honden en óók hij is inmiddels besmet met het rottweilervirus. Samen met J-lo en met Marie heeft Jesper getraind voor het 20 kilometer uithoudingsvermogen-examen en dit ook gehaald. De afgelopen 4 jaar doe ik het showwerk van de honden voornamelijk samen met Jesper.


Samenwonen, een kennel starten en Honey…Nadat Jesper en ik besloten hebben om te gaan samenwonen, hebben wij een eigen kennelnaam aangevraagd, vom Rostfarben, de naam waaronder wij zullen fokken.

Quadira en Avanti zijn de start van onze kennel geworden. De combinatie van Quadira en Chopper heeft mijn ouders een heel mooi H-nest gegeven. En wat is er mooier dan van je eigen teefje een pup aanhouden? Zo is Hotlips Honey von den Hatzruden bij ons gebleven. Dochter van twee mooie showhonden, benieuwd wat dat gaat brengen…

Het showen met Honey brengt veel, heel veel… Al snel is zij Nederlands jeugdkampioen en met precies de gevraagde leeftijd van 27 maanden en 1 dag, wordt zij ook Nederlands Kampioen. Op de leeftijd van 30 maanden zijn we afgereisd naar Denemarken voor de Danish Winner (zoals de winner hier in Nederland, maar dan van Denemarken) en wordt ze van de 6 kampioensklasse teven verkozen tot Beste kampioenshond en daarna tot Beste teef. Hiermee is zij Danish Winner en ook Internationaal Kampioen. Ik heb met Honey inmiddels 11 titels weten te bemachtigen in diverse landen.

Er volgden nog een aantal honden, zoals J-lo. En ook een dochter van Honey uit haar eerste nestje in 2016. Genaamd Naughty Nysa, en ja, ze is erg Naughty.
De laatste nieuwtjes van onze kennel
We gaan in première

Weten jullie nog dat JLo en Honey (beiden von den Hatzruden , maar in bezit van vom Rostfarben) hun filmdebuut gemaakt hebben? Na eerst een commercial voor een bekend fietsenmerk, was het daarna tijd voor een ware speelfilm. Helaas leeft JLo inmiddels niet meer, maar hij heeft op de hoofdrolspelers…Lees verder

Qunda is verhuisd

Ja, dan word je gebeld uit Denemarken door een goede vriendin van de familie en dan krijgt je wel een bijzonder verzoek. 'Mag Qunda bij Ziva en mij komen wonen? Laten we het erop houden dat de logeerpartij in Denemarken uitgelopen is op een lang verblijf. Qunda had al een…Lees verder

De L van Lion

We hebben leuk nieuws: we hebben een nieuw lid in de familie. Graag stellen we Lion aan je voor! We hebben onverwachts toch besloten een reutje te houden van ons L-nest dat in augustus geboren is. We gaan zien wat de toekomst voor hem brengt, maar eerst gaan we lekker genieten…Lees verder

K-nest reunited!

Wat was het een feest: alle K-tjes weer samen. En wat zijn ze mooi, lief én.... groot! 25 Oktober hadden we afgesproken in Nieuwegein en zagen Mika, Zen, Kyvas, Nova, Bas en King elkaar weer.  Natuurlijk waren de baasjes én sommige kinderbaasjes er ook bij. De boeven hadden meer oog…Lees verder

Testen maar

Wanneer er nieuwsberichten verschijnen over ernstige ziektes en afwijkingen binnen het ras, dan gaan we niet lijdzaam wachten en achter de feiten aanlopen. Nee, dan gaan we testen! De ziektes waar het om gaat zijn LEMP (verlammingsziekte) en NAD (veroorzaakt zwellingen celafbreuk in de hersenen). Honden kunnen via hun DNA…Lees verder